متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1399/10/06
  • - تعداد بازدید: 32
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

سیب زمینی طلایی تراریخته

سیب زمینی طلایی تراریخته

تولید محصولات غنی شده یکی از روش های حل مشکل سوء تغذیه به ویژه در جوامع فقیر است. تولید سیب زمینی طلایی تراریخته به رفع کمبود ویتامین های A و E کمک خواهد کرد.

افراد مبتلا به سوء تغذیه می توانند به زودی از منبع ویژه ای برای تامین ویتامین کمک بگیرند: سیب زمینی تراریخته به لحاظ ژنتیکی برای تهیه مقادیر قابل توجه ویتامین­های A و E مهندسی شده است. هر دوی این ویتامین ها مواد مغذی حیاتی برای سلامتی محسوب می شوند.

 

سیب زمینی بعد از برنج، گندم و ذرت چهارمین محصول پرمصرف جهان است. این محصول در برخی از کشورهای آسیایی، آفریقا و آمریکای جنوبی غذای اصلی مردم محسوب می شود. در این مناطق کمبود ویتامین های A وE رایج است.

کمبود ویتامین A عامل اصلی نابینایی قابل پیشگیری در کودکان است. ویتامین A فاکتور کلیدی در ایمنی و از استرس اکسیداتیو و شرایطی که به آسیب اعصاب، عضلات، بینایی و سیستم ایمنی منجر می شود محافظت می کند.

 

در سیب زمینی های طلایی جدید سطح کاروتنوئید ها که پیش ماده ویتامین A هستند افزایش یافته است.

کارتنوئیدها رنگدانه های محلول در چربی هستند که به طور طبیعی در هویج و سیب زمینی شیرین وجود دارند و عامل رنگ زرد، قرمز و نارنجی میوه ها و سیزیجات هستند. این ترکیبات پس از خورده شدن به وسیله آنزیم های گوارشی به ویتامین A تبدیل می شوند.

 

سیب زمینی طلایی در ایتالیا تولید شد و تازه ترین محصول تراریخته پس از برنج بنفش غنی از آنتی اکسیدان و برنج طلایی غنی از بتاکاروتن است. مطالعات نشان می دهد مصرف یک سیب زمینی طلایی می تواند بخش زیادی از ویتامین های A و E مورد نیاز کودکان و زنان را تامین کند.

گرسنگی پنهان در اثر مصرف غذاهای پرکالری و فاقد ارزش غذایی رخ می دهد و در کشورهای درحال توسعه شایع است.

بیش از 800،000 نفر به سیب زمینی به عنوان منبع اصلی انرژی وابسته هستند و بسیاری از این افراد مقدار کافی مواد مغذی حیاتی را مصرف نمی کنند.

سیب زمینی غذایی پر مصرفی است و رقم تراریخته یا اصلاح ژنتیکی شده نوین آن، سیب زمینی طلایی، امکان تامین غذایی با ارزش تغذیه ای فراوان را فراهم می کند.

 

"الهام اشرفی" دکترای تخصصی اصلاح نباتات (ژنتیک و بهنژادی گیاهی)دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 34738
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید